10 indretningstips til kantinen

Når man skal indrette kantinen på arbejdspladsen, så bør målet være, at indrette et sted, hvor medarbejderne elsker at være. Det skal være et sted, hvor medarbejderne nyder at opholde sig, lade batterierne op efter hårdt arbejde, samt at skabe gode sociale relationer med de andre medarbejdere. 

 

Hvis du skal til at indrette kantinen på din arbejdsplads, så er du kommet til det rigtige indlæg. Her kommer vi nemlig med 10 gode indretningstip til din kantine.

Se alle vores kantinemøbler her.

1. Hvor mange personer skal der være i kantinen?

Først og fremmest bør du overveje det meget praktiske element; hvor mange personer skal der rent faktisk være i kantinen? Det er naturligvis vigtigt, at have en nogenlunde præcis ide om hvor mange der kommer til at bruge kantinen for at man kan indrette den på optimal vis.

2. Tænk over hvilke materialer du bør vælge

Det er også en meget god ide, at tænke over materialevalget i forhold til indretningen af kantinen. Hvis ikke man tænker godt over hvilket materialer møblerne er lavet af, så kan det ende med at blive meget dyrt i sidste ende, da nogle materialer ikke er lavet til at blive brugt i en kantine. Gå efter møbler, som er lavet i slidstærke materialer, og er nemme at rengøre.

3. Farvesymbolik

I kantinen er det naturligvis også vigtigt, at du tænker grundigt over farvevalget. I sidste ende, så vil farverne selvfølgelig være en smagssag. Når det så er sagt, så er der dog nogle gode overordnede regler, som du kan følge. Forskning peger nemlig på, at mørke farver skaber ro, mens lyse farver signalerer aktivitet til hjernen. Når du skal vælge kantinens overordnede farvetema, så kan du f.eks. holde dig til virksomhedens logo-farver eller undersøge hvilken symbolik der er bag de forskellige farver, indtil du finder frem til den perfekte farve for jer.

4. Fleksible løsninger

Ofte vil kantinen blive til et rum, som vi bruger til meget mere end bare frokosten. Det er jo et stort rum, som også er perfekt til foredrag, fredagsbar, workshops eller en stor fest. Derfor er det også altid en god ide, at vælge fleksible løsninger, når der skal vælges møbler til kantinen. Det kan f.eks. være stole og borde, som er nemme at stable og koble sammen. Eller møbler med hjul, så de er nemme at flytte rundt på. Møbler med disse fleksible elementer kan gøre livet meget nemmere, når der skal gøres klar til en begivenhed.

5. Lys er altafgørende for stemningen

Lys er enormt vigtigt for at skabe en god stemning i kantinen. Udover at bidrage til at skabe en god stemning, så hjælper lys også med at skabe et bedre arbejdsmiljø og til at øge produktiviteten/energien hos de ansatte. Det er specielt godt at få en masse naturlig lys ind i kantinen, hvis det er muligt. Man kan også med fordel få installeret dæmpbart lys til når der skal være events i kantinen.

6. Fokus er de ansatte

På trods af at man kan lave en kantine, som kan bruges til mange forskellige ting, så må man aldrig glemme, at kantinen skal være lavet til de ansatte. Kantinen kan blive et meget vigtigt rum for de ansatte, hvor de har mulighed for at danne sociale relationer og at komme lidt væk fra deres arbejde. Det er vigtigt for deres helbred, arbejdsglæde og produktivitet.

7. Skal også være god for gæster

Når det så er sagt, så kan man naturligvis også have i baghovedet, at der også kommer til at være en masse gæster der besøger kantinen. Du kan derfor med fordel f.eks. indrette kantinen på en måde hvor den viser virksomhedens kultur, historie og værdier. Det er også en måde, at vise potentielle kunder lidt om virksomheden.

8. Skab rammer for ro, nærvær og innovation

Mange virksomheder glemmer alt “hygge”, når de indretter deres kantine. Kantinen bliver bare til et stort kedeligt rum med uendelig mange rækker borde og stole. Det er måske en billig løsning, men det er også en meget kedelig løsning. Ved hjælp af ting som plantekasser, forskellige bordhøjder, forskellige stole, og andre fine detaljer, kan du skabe en hyggelig kantine. Alt dette er med til at gøre kantinen til et rum der skaber ro, nærvær og samvær mellem medarbejderne.

9. Udnyt ekstraplads til hyggehjørner

Hvis i har en stor kantine, hvor der er masser af plads, så kan i med fordel udnytte denne plads til at lave et hyggehjørne. Sådan et hyggehjørne, hvor der er en lidt mere “lounge” stemning, og f.eks. et bordfodboldbord, hjælper også de ansatte med at skabe sociale relationer og derudover hjælper det også de ansatte med at føle sig mere tilpasse på arbejdspladsen med disse uformelle afslapningsområder.

10. Husk alle de praktiske ting

Sidst men ikke mindst, så er det naturligvis også en kantine, så der skal være en masse praktiske ting. Det er f.eks. vigtigt at du husker ting som spritdispensere ved indgangen, vandautomater, affaldssortering, osv. Når du indretter kantinen med alle disse praktiske ting, så kan du overveje, at lave lidt research på “nudging” og se hvad du kan gøre for at få dine ansatte til at gøre ting som at sortere affald og spise sundere.

Se alle vores kantinemøbler her.

Vi sidder klar

Ring og få et bedre tilbud

70236232
Kundeservice
Mail for tilbud:mail@jyskmobelfabrik.dk