Hjemmekontor

  Viser 1–12 af 130 resultater

  Alt du behøver til dit hjemmekontor

  Her har vi samlet møbler til hjemmekontoret. Hæve sænke stel, bordplader, kontorstole samt meget andet kan findes i denne kategori, til en skarp pris og hurtig levering.

  Flere og flere danskere har mulighed for at arbejde hjemme fra. Når man skal sidde mange timer om dagen på hjemmekontoret, kræver det at man har de rette møbler til formålet. Hos Jysk Møbelfabrik kan man, udover en skarp pris og god kvalitet, også få individuel rådgivning til netop ens eget hjemmekontor. Vi er alle bygget forskelligt og har derfor som oftest forskellige behov når det kommer til siddekomfort, bord- og stolehøjde, opbevaringsmuligheder og meget andet. Her kan Jysk Møbelfabrik være behjælpelige med at finde møbler og skræddersy et tilbud der passer til netop dit behov.

  Skulle der være nogen spørgsmål om produkter og priser, så ring venligst på +45 70 236 232 eller skriv til mail@jyskmobelfabrik.dk.
  Jysk Møbelfabrik hjælper gerne med din indretning samt rådgivning af møbler. Vi står gerne til rådighed ved både små som store projekter.

 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Sådan skaber du det mest optimale hjemmekontor

  Corona-pandemien hærger verden, og også i Danmark bliver vi påvirket på flere parametre. For at mindske smittespredningen bliver flere og flere danskere sendt hjem for at arbejde. For nogen er det ganske naturligt, da de i forvejen har etableret et dejligt hjemmekontor, hvor de i rolige og ergonomiske omgivelser kan udføre deres arbejdsopgaver. For andre er det muligvis en stor omvæltning, der giver anledning til spørgsmål som: ”Hvordan mon jeg skaber det mest optimale hjemmekontor?”

  Et hjemmekontor kan have flere formål

  Der kan være mange grunde til, at man ønsker at etablere hjemmekontor eller hjemmearbejdsplads i et af husets rum. For dé, der har mulighed for at arbejde hjemmefra, skal hjemmekontoret ofte fungere som en regulær arbejdsplads. For andre er det rummet hvor regninger betales, Aula tjekkes, og hvor man i ro og mag kan sysle med kreative hobbyer. Det er derfor vigtigt at du gør op med dig selv, hvad hjemmekontorets primære formål er, før du udvælger rummet, begynder at indkøbe møbler og indrette det.

  Er du en af de mange danskere, der ret hurtigt har måtte indstille dig på at arbejde permanent hjemme i en længere periode, er det meget vigtigt at du overvejer hjemmekontorets placering i huset, inden du starter etableringen. Når du skal arbejde koncentreret derhjemme i 8 timer om dagen, er det vigtigt at du er placeret væk fra husets ”epicenter” – altså dér, hvor der er meget aktivitet og støj.

  Optimal indretning af hjemmekontor

  Det mest optimale er naturligvis at placere hjemmearbejdspladsen i et rum for sig selv, således at du har muligvis for at lukke døren og isolere dig fra husets øvrige aktiviteter. Desuden er muligheden for indretning også en del større, hvis du har et helt rum at gøre med. Har du i imidlertid ikke et værelse frit, kan du alternativt indrette kontor som en del af et andet værelse, eller langs en tilgængelig væg, hvor en reol med fordel kan benyttes som rumdeler.

  Når først der er styr på hjemmearbejdspladsens placering i huset, er tid til at tænke på indretning og møblering. Her er det yderst vigtigt at have ’ergonomi’ i baghovedet, når processen med udvælgelse møbler begynder. De fleste der arbejder på kontor har på den fysiske arbejdsplads de bedste foranstaltninger for at skifte arbejdsstilling i løbet af dagen, således at kroppen ikke skades af 7 1/5 times stillesiddende arbejde 5 dage i ugen. Dog er det de færreste, der har de samme forhold derhjemme.

  Hjemmearbejdspladsens vigtigste elementer

  For de fleste er de vigtigste elementer på et hjemmekontor et skrivebord og en kontorstol. Der findes mange varianter i ligeså mange forskellige prisklasser, og man kunne umiddelbart fristes til at købe dét, der er billigst. I mens det ikke kan udelukkes at rigtige gode kontormøbler kommer på tilbud af og til, er det dog vigtigt at huske på, at pris og kvalitet hænger uløseligt sammen. Hvad der angår ergonomi og din krop, bør du IKKE gå på kompromis.

  Vekslende arbejdsstillinger med hævesænkebord til hjemmekontoret

  Det allerbedste valg af skrivebord til hjemmekontoret er naturligvis et hævesænkebord, som du højest sandsynligvis kender fra din arbejdsstation på din fysiske arbejdsplads. Et hæve sænkebord hjælper via sin hævesænkefunktion med at opretholde en god ergonomi ved skrivebordet arbejdsdagen igennem, og giver mulighed for at veksle mellem at stå og sidde, hvilket også er rigtig godt for kroppen.

  Afhængig af den plads, du har tilgængelig, samt dine behov, findes hævesænkeborde i forskellige mål, grader af stabilitet og løfteevner. Har du et helt specifikt ønske til udseendet eller typen af skrivebordets bordplade, kan du i stedet vælge at købe et hævesænkestel. Du skal dog være opmærksom på om stellets løfteevne og mål stemmer overens med din ønskede type bordplade.

  Indstil dit hævesænkebord korrekt

  For at opnå den mest optimale og ergonomiske arbejdsstilling, bør du indstille dit hævesænkebord så det er i albuehøjde, når du placerer dig ved det. Du vil opdage at dine underarme i denne højde har mulighed for at hvile på bordets overflade. Dette hjælper dig til, at slappe af i din skuldermuskulatur, der vil forebygge irriterende spændinger i skuldrene, der i sidste ende kan føre til spændingshovedpine, der er voldsomt hæmmende.

  Har du et hjemmekontor med særligt god plads, kan du eventuelt stille to mindre hævesænkeborde ved siden af hinanden, og lade det ene været i siddehøjde mens det andet er i ståhøjde. På denne måde kan du forholdsvis hurtigt og effektivt skifte arbejdsstilling, og på denne måde øge ergonomien og skåne kroppen.

  Stilsiddende arbejde, om det foregår på den fysiske arbejdsplads eller på hjemmekontoret, er utroligt usundt for kroppen. Det er faktisk så usundt, at ikke engang én times hård træning kan kompensere for, eller rette op på, den skade det forårsager kroppen, at sidde ned en hel arbejdsdag. Derfor bør du holde omkring 10 minutters aktiv pause pr. time, hvor du sørger for at gå eller cykle en lille tur, eller alternativt lave nogle øvelser med en elastik.

  Kontorstolen på hjemmekontoret har stor betydning for kropsholdningen

  Selvom det i princippet ville være bedst, hvis man stod op mest muligt i løbet af en arbejdsdag, er der nogen opgaver der kan være svære at løse stående. Derfor er det ikke kun nødvendigt med et godt skrivebord på hjemmekontoret – du får også brug for en ergonomisk kontorstol. Lige såvel som der findes et hav af hævesænkeborde, er udvalget af kontorstole heller ikke småt.

  Dog er der nogen helt konkrete krav til din kontorstol, som du måske ikke er bekendt med:

  1. Kontorstolen skal være stabil, således at den sikrer dig en hensigtsmæssig arbejdsstilling og god bevægelsesfrihed
  2. Man skal kunne indstille højde på både stolens sæde og ryg.
  3. Det skal være muligt at skråtstille kontorstolens ryg.

   

  Hvis du har brug for lidt støtte til at sidde korrekt med rank ryg, er det vigtigt at du vælger en kontorstol med et sæde der kan indstilles. Du bør sidde højt, og med en vinkel på omkring 120 til 140 grader i både hofte og knæled. Når du gør det, retter du automatisk helt automatisk, og får god kontakt til underlagt under dig, via dine sædeknuder der sender blodcirkulation ud i benene. Hvis du har brug for at sidde uden ryglæn, kan du enten vælge en kontorstol uden ryg, eller måske anskaffe dig en træningsbold at sidde på. På denne måde veksler du dine stillesiddende arbejdsstillinger, hvilket er rigtig godt og sundt for kroppen. Prøv også at sidde omvendt på kontorstolen, da alle former for variationer gennem dagen er rigtig gode.

  Hvis ikke du har erfaring med hvilken type kontorstol der fungerer særdeles godt for dig, kan det være en god idé at tage ud til en fysisk forhandler, og prøve flere kontorstole, førend du bestemmer dig. Du er altid velkommen i Jysk Møbelfabriks showroom på Virkelyst 80-82 lidt udenfor Herning. Her står vores kompetente medarbejdere også til rådighed, hvis du har brug for hjælp eller vejledning.