Dolphin stol

  Viser alle 12 resultater

  Danforms populære Dolphin stol er en række smukke stole i allerhøjeste kvalitet. Dolphin stole passer perfekt ind i alt fra mødelokalet, til spisestuen eller i restauranten. Stolene er designet af Bjarke Nielsen, og har med sit buede ryglæn en rigtig høj siddekomfort. Dolphin stol er siden sin lancering i 2005 blevet en designmæssig klassiker.

  Find din favorit Dolphin stol i udvalget herunder.

 • Tilbud Se mere
 • Tilbud Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Tilbud Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Se mere
 • Dolphin stol er en designmæssig klassiker


  I 2015 kunne Dolphin stolen holde 10 års jubilæum, og inden længe kan den lækre designstol også fejre 20 års jubilæum. Det er ingen hemmelighed, at Dolphin stole er yderst populære og på denne baggrund pryder mange hjem, kontorer og restauranter verden rundt. Hvis du som os er interesserede i historien bag nogle af de mest populære møbler, og hvordan de efter en lidt hård start blev til, kan du læse om Dolphin stol og dens rejse herunder.

  En solrig dag gav liv til Dolphin stole

  Dog startede historien bag Dolphin stol på en solrig dag tilbage i 2004, hvor designer Bjarke Nielsen bragte sin idé til DAN-FORM. Den smukke kurvede stol havde en ryg, der helt tydeligt mindede om en delfins hale, og derfor havde Bjarke navngivet den ”Dolphin”. Dolphin stolen blev taget yderst godt imod af grundlægger og daværende DAN-FORM CEO, Jørgen Mensen, der udtrykte at ”Der var noget specielt ved den stol”.
  Dolphin stol har en helt speciel form, der nærmest i sig selv giver en fornemmelse af bevægelse og liv. Men som med alt andet design, er processen fra tanke til produktion lang. Jørgen Mensen og Bjarke Nielsen lagde derfor hovederne i blød, og udstyret med pen og papir, begyndte de på god gammeldags manér at finpudse designet i fællesskab.

  Hårdt arbejde i døgndrift skabte Dolphin stols endelige design

  Dag ud og dag ind arbejdede Bjarke og Jørgen på Dolphin stol med bølgepappladser, tråd og hvad der ellers findes. Jørgen Mensen udtalte sig, at det var en helt vild proces, hvor man virkelig lærte hvad det betyder for hele udtrykket af produktet, at man ændrer én millimeter ét sted. Det var derfor vigtigt for dem at holde tungen lige i munden, stoppe op, og huske på hvad det var de ville opnå med Dolphin stole.

  Dolphin stol fik en hård lanceringsstart

  Langt om længe var de to designere tilfredse, og var nu klar til at præsentere Dolphin stol for omverdenen. Dog fik de en noget hård start på lanceringen af Dolphin stole, og det endte ud i et antiklimaks på en messe i Køln i januar 2016. Der var ikke den store interesse for Dolphin stol, og Bjarke og Jørgen vendte derfor skuffede hjem til Danmark.

  National og international interesse for Dolphin stol startede

  Det fik dem et kort øjeblik til at genoverveje selve designet på Dolphin stol og processen der havde ført dem hertil. De blev enige om, at de ikke ville lave nogle nye ændringer, og efter et lille års tid viste det sig at give pote. Pludselig steg interessen for Dolphin stol, og de første ordrer tikkede ind. I Danmark var det en anerkendt møbelkæde der købte en Dolphin stol, og viste den frem i deres efterårskatalog. Dette kickstartede salget af Dolphin stol i Danmark.

  Fra det danske marked spredte interessen for Dolphin stol sig til Tyskland, og herefter, nærmest som ved en domino effekt, spredte efterspørgslen sig til hele kloden – fra Stockholm helt til Dubai. Sidenhen er Dolphin stol af flere omgange blevet omtalt som en klassiker, der sælges i store mængder til både private hjem, moderne hoteller og virksomheders konferencelokaler.