10 tips: Sådan indretter du mødelokalet

Mødelokalet er et vigtigt lokale i enhver virksomhed. Det er her teamet mødes for at være kreative og tage vigtige beslutninger, som kan være altafgørende for virksomhedens fremtid. Derudover bruger du sikkert også mødelokalet til når der er kunder på besøg eller potentielle fremtidige kunder.

 

Der er altså flere forskellige krav til et godt mødelokale. Det skal have rammerne til, at skabe innovation, kreativitet og gode møder blandt medarbejderne. Derudover skal lokalet også have en god og professionel udstråling til når der er kunder på besøg, så de kan mærke, at i er en seriøs virksomhed. 

 

Hvis du står og skal til at indrette et nyt mødelokale, eller måske bare ikke er helt tilfreds med virksomhedens nuværende mødelokale, så er du kommet til det helt rigtige sted. I denne artikel vil vi nemlig komme med en række god tips til hvordan du skaber det helt perfekte mødelokale. Vi håber, at disse tips kan give dig inspiration og hjælpe dig med indretningen af dit mødelokale.

1. Et stemningsfyldt mødelokale

Det overordnede mål med mødelokalet må være, at skabe et stemningsfyldt lokale, som lægger på til gode og kreative møder. Dette kan man opnå på flere forskellige måder. Hvis man glemmer alle de elementer, som giver et mødelokale stemning, så kan det hurtigt komme til at virke meget koldt. Derfor er det vigtigt, at huske på ting som kan give lokalet stemning, hvilket f.eks. kan være tæpper, tekstiler, vand på bordene, osv.

2. Tænk over de praktiske elementer

Et mødelokale skal dog ikke bare være hyggeligt. Det skal også være et lokale, hvor man kan tage vigtige beslutning og opnå aftaler. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at huske på at tænke over alle de forskellige praktiske elementer der skal være i et mødelokale. Det kan være alt fra knager eller en stumtjener, så gæster nemt kan komme af med overtøj til whiteboards på væggene, så man kan visualisere de ting der bliver diskuteret.

 

Du kan se vores udvalg af whiteboards her.

3. Brug mødelokalet til at vise hvad i står for

Nu hvor mødelokalet er et centralt lokale i virksomheden, så giver det naturligvis også god mening, at bruge lokalet til at vise hvad virksomheden står for eller virksomhedens personlighed. Hvis du bruger mødelokalet til når der er kunder på besøg, så hjælper det også dem med at få en forståelse for hvilken type virksomhed i er. Der er flere forskellige måder du kan få virksomhedens identitet ind i mødelokalet. Det kan f.eks. være ved at bruge jeres logofarver i indretningen, have virksomhedens motto stående på væggene eller på mange andre kreative måder, som kan vise virksomhedens identitet.

4. Tænk over komfort i stolevalget

Hvis der skal afholdes lange møder, hvor de deltagende skal sidde i flere timer af gangen, så er det ekstra vigtigt, at prioritere god komfort i stolevalget. Her kan det specielt være en god ide, at vælge fuldpolstrede stole med drejefod. Drejefoden sikrer, at de deltagende ikke sidder og får ondt i nakken, fordi de hele tiden skal dreje sig alt efter hvor de skal rette deres fokus. 

 

Du kan se vores udvalg af stole her.

5. Er målet, at folk kan interagere og debattere?

Hvis målet er, at deltagerne skal have gode og lange diskussioner, så kan det eventuelt være en god ide med et rundt bord. Et rundt bord hjælper nemlig alle med at have øjenkontakt, samt at have en god dialog. Hvad angår valg af bord, så kan det også være en god ide, at tænke over de signalværdier, som bordet kan give. Det kan f.eks. være, at have en stol for bordenden af et langt rektangulært bord – det giver nemlig et tydeligt signal. Her bør du overveje om sådan et signal giver mening i jeres virksomhed.

 

Du kan se vores udvalg af borde her.

6. Skab de bedste betingelser for innovative tanker

Hvis mødelokalet er det lokale i bruger til at sætte gang i det kreative tanker, workshops, brainstorms og ideskabelse, så bør målet naturligvis også være, at skabe de bedst mulige betingelser for innovative tanker. 

 

Det kan i bl.a. opnå ved at stimulere de ansattes sanser ved hjælp af farverige møbler og møbler i anderledes former. Dertil er det naturligvis også vigtigt, at have whiteboards, tavler eller fladskærme, som i kan bruge til at holde overblik over alle de ideer i kommer frem til.

7. Foretrækker i effektive og korte møder?

Flere og flere virksomheder skifter mod, at møder skal være korte og effektive. Er i også begyndt at foretrække korte og effektive møder? Så er behageligt og bløde stole ikke nødvendigvis den bedste løsning. Her kan det i stedet være en god ide med høje ståborde, eller stole der kræver at kroppen er en smule mere aktiveret, som f.eks. barstole.

8. Tænk over online mødedeltagere

Verdenen bliver mere og mere digitaliseret og specielt ved møder bliver det mere og mere normalt, at man deltager online frem for at møde op fysisk. Derfor er det også en god ide, at tænke over de online mødedeltagere, når mødelokalet indrettes. Her bør man bl.a. tænke over akustikken i rummet, samt opsætning af kamera, som kan fange alle der er med.

9. Rød tråd i indretningen

Når man indretter en erhvervsbygning, så kan det godt være svært, at skabe en rød tråd i indretningen. Det ændrer dog ikke på, at hvis man lykkedes med at skabe en rød tråd, så har det en super positiv effekt på den overordnede stemning. Derfor bør du overveje om du kan holde en rød tråd mellem indretningen i mødelokalet og resten af erhvervslokalerne.

10. Små detaljer der skaber den overordnede stemning

Sidst men ikke mindst, så må i ikke glemme alle de små detaljer, som er altafgørende for at skabe en god overordnet stemning i mødelokalet. Det kan være alt fra små anretninger på bordet til kunst på væggene og andre små finurlige genstande. Det skal selvfølgelig ikke blive rodet, men det må heller ikke blive for koldt og det kan man undgå med små fine detaljer.

Vi sidder klar

Ring og få et bedre tilbud

70236232
Kundeservice
Mail for tilbud:mail@jyskmobelfabrik.dk