For meget støj på kontoret? Indret med Akustisk møbler

Har du nogensinde oplevet, at sidde i et kontor, hvor det bare var ekstremt svært at fokusere? Grunden til dette kan være, at der er en dårlig akustik på kontoret.

 

I en undersøgelse af Leesman Review fandt man, at hele 76% af ansatte synes, at hvor meget støj der er på kontoret, er enormt vigtigt. På trods af det, så er kun 30% af ansatte rent faktisk tilfredse med støjniveauet på deres arbejdsplads. 

 

Uanset om det er en larmende printer, kollegaer der snakker eller hvilke som helst andre lyde, så er larm bare disruptivt for produktiviteten på arbejdspladsen. Dette problem er specielt stort, når der er tale om stor åbne kontorer, hvor mange sidder i samme rum. Der er konstante distraktioner og disse distraktioner skader produktiviteten enormt meget, da det i gennemsnit kan tage helt op mod 23 minutter at fokusere igen, hvis man er blevet afbrudt. 

 

Med nogle få akustiske ændringer kan kontoret dog blive væsentligt bedre at arbejde i.

Fordele ved god akustik på kontoret

Akustiske møbler på kontoret, som kan absorbere lyden er vigtige for at skabe et godt kontormiljø. Ved at bruge ikke-reflekterende og lydabsorberende materialer, som stenuld, på loftet og væggene, kan hjælpe meget. Grunden til dette skyldes, at når lyden rejser gennem rummet, så er der større sandsynlighed for at disse materialer stopper lyden, i stedet for at sende den tilbage ud i rummet.

 

Ved at reducere lyden ved hjælp at gode akustiske møbler kan en lang række gode fordele observeres:

  • 48% stigning i medarbejderfokus
  • 51% fald i medarbejder distraktioner
  • 10% færre fejl laves
  • 27% reducering i stressniveauer

 

Lyd og støj kan have en stor effekt på vores liv, uanset hvor vi er. Ved at skabe en arbejdsplads med god akustik, kan du udvikle et kontor med produktive ansatte, samt et kontor, som de ansatte nyder at arbejde i.

4 måder du kan forbedre akustikken på i kontoret

Der findes mange forskellige måder man kan forbedre akustikken med. Her er fire gode måder, som du kan overveje.

1. Lydtætte glasvægge

Med lydtætte glasvægge kan du bygge mindre eller store mødelokaler på kontoret, uden at det føles som om at de tager alt for meget plads ud af kontoret. Det er en nem og hurtig måde, at bygge gode mødelokaler eller rum til pauser. 

 

I stedet for glasvægge kan man også benytte sig af mindre halvvægge. Disse kan både hjælpe til med at dele rummet op, men samtidigt også med at forbedre akustikken i rummet. Her kan du f.eks. med fordel tage et kig på I-Wood Flexi Wall – Egefinér.

2. Box Høj Sofaer

Høje box sofaer og stole er gode af flere forskellige årsager. Først og fremmest, så giver de utroligt meget privatliv til dem der sidder i dem. Det er nemt at lukke resten af verdenen ude og bare fokusere på den samtale man har. Derudover er box sofaer og stole typisk lavet af materialer, som er gode til at minimere lyden på kontoret. De høje vægge på stolene og sofaerne hjælper også med at skærme lyden fra resten af lokalet ud, når først man sætter sig.

 

Se f.eks. denne Box Høj Sofa 3 pers. eller denne Box Høj Sofa 1 pers.

3. Absorberende loftpaneler

Præcis ligesom at man kan få paneler hængt op på væggene, som hjælper med at absorbere lyden, så kan man også få paneler hængt op i loftet. Det er med samme formål og virker på samme måde.

4. Møbler

Den sjoveste måde at forbedre kontor akustikkerne er uden tvivl ved at tilføje flere møbler – som f.eks. at fylde hele rummet og tilføje bløde møbler. Derudover er planter også vildt gode til at bryde lyden, ud over at de også hjælper med luftkvaliteten og de ansattes humør. Bogreoler, vægkunst og hylder er også ting, der kan hjælpe med lyden. Sidst men ikke mindst, så er gulvtæpper også langt mere effektive til at absorbere lyd end bare gulv.

 

Du kan se hele vores udvalg af akustiske møbler her.

Vi sidder klar

Ring og få et bedre tilbud

70236232
Kundeservice
Mail for tilbud:mail@jyskmobelfabrik.dk