Hvad du skal overveje, når du skal vælge ny kontorstol

Skal du til at vælge ny kontorstol til arbejdspladsen eller hjemmekontoret? Det er enormt vigtigt, at have en god kontorstol. En god kontorstol minimerer chancen for at du får problemer med ryggen og hjælper dig med at sidde godt. En god kontorstol er guld værd for din motivation og præstation på arbejdet, samt dit helbred. Men hvordan vælger du den perfekte kontorstol? Her er en række ting, som du bør tænke over, når du skal vælge ny kontorstol.

1. Hvor meget sidder du ned om dagen?

Noget af det vigtigste du skal tænke over er, hvor mange timer du normalt sidder ned om dagen. Den helt grundlæggende regel er naturligvis, at jo mere du sidder ned om dagen, jo større krav vil du også have til din stol. Her kan du bl.a. tænke over om du i gennemsnit sidder ned 4 timer, 8 timer, 12 timer eller 24 timer. Alt efter hvilken kategori du falder tættest på, så bestemmer det altså hvad dine krav til en kontorstol bør være.

 

Du kan se hele vores udvalg af kontorstole her.

 

4 timer: Er du ofte ude at lave andre ting end at sidde på kontoret, så du kun sidder ned i korte perioder af gangen, så kan du sagtens nøjes med en rimeligt enkelt stol.

 

8 timer: Bruger du det meste af din dag på arbejdet siddende, så bor du tænke over, at få fingrene i en kontorstol af høj kvalitet, hvor der er flere forskellige indstillingsmuligheder.

 

12 timer: Hvis du er helt oppe på de 12 timer, så skal du vælge en god og ergonomisk kontorstol, som har alle de nødvendige egenskaber for at du kan sidde komfortabelt i længere tid af gangen.

 

24 timer: Arbejder du som døgnvagt eller i et kontrolrum, hvor du er tvunget til at sidde ned i næsten et helt døgn, så skal stolen være ekstremt god. Den skal leve op til høje krav, have gode indstillingsmuligheder og komfort, og så skal den støtte din krop.

 

2. Hvilken mekanisme giver bedst mening for dig?

Det er vigtigt, at stolens ryg og sæde følger dine bevægelser, da du naturligvis hele tiden skifter stilling imens du sidder og arbejder. Hvordan ryglænet og sædet arbejder sammen bestemmes af stolens mekanisme, så her bør du også tænke over hvilken der passer bedst til dig.

 

Permanent kontakt: Her er sædet fastgjort, men ryglænet følger overkroppens bevægelser. Denne type mekanisme gør det nemt, at variere sin arbejdsstilling.

 

Gyngemekanisme: Dette er en relativt simpel mekanisme, hvor sædet og ryggen sidder i en fast vinkel op mod hinanden, også når du bevæger dig frem og tilbage. Her justeres det hele ved hjælp af din kropsvægt.

 

Synkronmekanisme: Her bevæger ryg og sæde sig i forholdet 1:2. Det vil sige, at når sædet skifter et trin, så skifter ryggen sig to trin, når der gynges på stolen. Man kan låse den i faste positioner og den giver dig muligheden for at læne dig helt tilbage og strække ud.

 

Multisynkronmekanisme: Her arbejder sæde og ryg også sammen i 1:2. Her kan man dog afkoble sædet, hvilket gør det nemt, at strække kroppen og øge cirkulationen i fødder og ben.

 

3. Ergonomiske funktioner

For at du kan få den nødvendige støtte ud af stolen, så skal den have evnen til at tilpasse sig din kropsform, vægt og højde. Eftersom vi alle er forskellige, så er det altså vigtigt, at du finder en stol, som har flere forskellige indstillingsmuligheder.

 

Sædehøjden: For at finde den rigtige højde på stolen, så skal fodsålen være fladt på gulvet, når din ryg er op langs ryglænet. Det er altså vigtigt, at du finder en stol med justerbar sædehøjde.

 

Sædedybden: En god sædedybde sikrer, at der er god blodcirkulation i fødder og underben. Her skal du justere sædet til at man kan have ca. en hånd mellem knæhasen og stolen, når du har fødderne plantet fladt på gulvet.

 

Ryghøjden: En fleksibel ryghøjde er også vigtig. Den kan nemlig sikre, at ryglænet følger den naturlige krumning, som din lænderygsøjle og dit haleben har. 

 

Vipbart sæde: Et vipbart sæde bidrager til at give dig en god kropsholdning, når du sidder på stolen. 

 

4. Andre valgmuligheder du kan tænke over

Ud over de ergonomiske funktioner og dem der omhandler bevægelsesmønstre, så vil den model du bør vælge også blive påvirket er stolens specifikke tilbehør eller unikke egenskaber. Her er en netryg f.eks. noget som mange sætter stor pris på. Det samme gælder armlæn, nakkestøtter, osv.

 

Lav eller høj ryg: Der er sådan set ikke noget rigtigt svar her – det er mere en smagssag. Men som grundregel vil høje personer have godt af høj ryg og lave personer af lav ryg.

 

Nakkestøtte: Nakkestøtten er både en flot detalje og har en praktisk funktion. Ofte bruger personer den som hovedstøtte, men ideen er egentlig at støtten skal ligge i nakken, så den aflaster skuldre og nakke.

 

Armlæn: Armlæn skal hjælpe til med at aflaste dine skuldre. Her er det vigtigt, at man kan indstille dem i dybden, så de kommer til at passe til din krop. 

 

Netryg: Netryggen er blevet meget populær. fordi det ser flot ud, men det handler ikke kun om udseende – den har også en praktisk funktion. Netrygge lader nemlig luft passere ind og ud, så den er et perfekt valg, hvis du typisk får det lidt for varmt i en normal kontorstol.

 

5. Stolens udtryk

Når du har styr på alt det vigtige i forhold til din kropsholdning, så kommer det lidt mere sjove. Hvordan skal stolen se ud? Det er naturligvis bare et spørgsmål om din personlige smag og hvordan indretningen på dit kontor er. Vi har mange forskellige typer designs, så det er bare med at kigge vores udvalg igennem og se om ikke der er en kontorstol, som passer perfekt til dig både i forhold til funktion og design.

Vi sidder klar

Ring og få et bedre tilbud

70236232
Kundeservice
Mail for tilbud:mail@jyskmobelfabrik.dk