Hvad er ergonomi og hvorfor er det vigtigt?

Du har sikkert set ordet “ergonomi” mange gange før. Det står typisk foran kontormøbler og kontorartikler, som f.eks. “ergonomisk kontorstol”, “ergonomisk tastatur” eller “ergonomisk skrivebord”. Det er naturligvis heller ikke tilfældigt, at det er blevet så populært et begreb. Det er nemlig et meget vigtigt begreb, som specielt er blevet vigtigt i nyere tid, hvor vi bruger specielt mange timer hver eneste dag foran computeren. I dette indlæg vil vi gå lidt i dybden med hvad ergonomi betyder, samt hvorfor det er vigtigt. 

Hvad betyder ergonomi?

Ergonomi kommer fra en kombination af to græske ord. Det første er ergon, som er græsk for arbejde. Dertil er der nomi, som står for kyndig og typisk bruges til at beskrive/betegne en bestemt videnskab. Det vil altså sige, at ergonomi er en videnskab omkring de arbejdsstillinger vi har, når vi arbejder. Denne videnskab har til formål at finde frem til de bedste mulige arbejdsstillinger for at forebygge og udbedre skader. Skader fra arbejdsstillinger kommer typisk enten fordi man gentagne gange skal udføre tunge løft på arbejdet eller fordi man har meget ensformige arbejdsstillinger, hvor man ikke bevæger sig specielt meget. Det er også typisk statisk arbejde, som f.eks. at sidde foran en computer dagen lang, der kan føre til kroniske smerter i led og muskler.

Hvorfor er ergonomi vigtigt?

Dermed har du sikkert allerede regnet ud hvorfor ergonomi er så vigtigt. Det at sidde på en ergonomisk måde, samt at undgå at sidde i den samme monotone stilling i for mange timer af gangen, er altafgørende for at forebygge og undgå muskelsmerter, som ellers vil opstå. Måden man kan forebygge og undgå denne form for skader er ved at have kendskab til hvad en god arbejdsstilling er, at lytte til sin krop og ved at have ergonomiske møbler, som sikrer de bedst mulige arbejdsforhold. Ergonomiske møbler er med til at sikre, at kroppen ikke spændes på uønsket måder.

 

Det er som sagt specielt vigtigt i denne tid, hvor store mængder mennesker bruger det meste af deres dag foran computeren, når de er på arbejde. Og hvis ikke alle disse timer på kontorstolen på arbejdet skulle være nok, så tager de fleste også hjem og sidder foran fjernsynet/computeren, når de har fri. Vi bruger altså utroligt mange timer af vores dag stillesiddende og netop derfor er det så vigtigt, at vide hvad ergonomi er, samt hvordan man kan bruge denne videnskab til at undgå smerter.

Anbefalet: Ergonomiske Kontorstole

Hvis du sidder ned i flere timer af gangen, så vil vi stærkt anbefale, at du anskaffer dig en ergonomisk kontorstol at sidde i. Det vil hjælpe enormt meget med at give dig en god arbejdsstilling, som hjælper med at undgå nakke, skuldre og ryg smerter. Om det så er til hjemmekontoret eller ude på arbejdspladsen, så er en ergonomisk kontorstol en kæmpe hjælp. Vi har et bredt udvalg af ergonomiske kontorstole, som du med fordel kan kigge igennem.

 

Du kan se hele vores udvalg af ergonomiske kontorstole her.

Beskyt din krop med ergonomiske møbler

I takt med at flere og flere laver ensidigt arbejde på kontoret, så påvirker det kroppen på flere forskellige negative måder. Af den grund er det vigtigt, at arbejdsgivere fokuserer på, at give deres ansatte de bedst mulige arbejdsforhold gennem ergonomiske møbler. Det er både vigtigt at moralske grunde, men er også vigtigt for virksomhedens bundlinje. Ansatte der arbejder i gode arbejdsmiljøer, hvor der er taget højde for deres ve og vel, er mere produktive, glade, innovative og har færre sygedage. Ud over, at anskaffe ergonomiske kontorstole, så vil vi også anbefale at anskaffe hæve/sænke skriveborde, hvilket vi vil gå mere i dybden med nedenunder.

 

Når det så er sagt, så findes der ikke stole eller skriveborde, som alene kan gøre alt arbejdet. For at undgå smerter, så handler det også om, at vi alle sammen skal have kendskabet til hvad dårlige arbejdsstillinger kan gøre ved vores kroppe, samt hvordan vi undgår dårlige arbejdsstillinger. Det er altså vigtigt, at investere i ergonomiske møbler, men det er også vigtigt, at uddanne de ansatte, eller sig selv, i hvordan man kan variere sine arbejdsstillinger og dermed undgå smerter.

 

I sidste ende, så handler det om, at vi skal være gode til at lytte til vores kroppe. Hvis du kan mærke, at din krop begynder at brokke sig eller du oplever ømme/trætte muskler og led, så er det højst sandsynligt, fordi dine arbejdsstillinger ikke er helt optimale. Hvis du har smerter, eller kan mærke at smerter at begyndt at snige sig ind, så skal du altså ikke bare ignorere dem og fortsætte som du altid har gjort. Her bør du lige stoppe op og undersøge hvordan du kan forbedre og variere i dine arbejdsstillinger, så du ikke ender med at gå på pension med en helt ødelagt krop.

Anbefalet: Hæve/sænke skrivebord

Ud over ergonomiske kontorstole, så vil vi som tidligere beskrevet også stærkt anbefale hæve/sænke skriveborde. Et hæve/sænke skrivebord kan virkelig hjælpe med at holde kroppen sund og tilpas. En af de store fordele ved hæve/sænke skriveborde er, at de giver dig muligheden for at rejse dig og strække kroppen ud, uden at du skal stoppe med at arbejde og forlade skrivebordet. På den måde kan du engang imellem i løbet af din arbejdsdag rejse dig op, hvilket er essentielt i forhold til at holde kroppen sund og rask. Ud over at nedsætte kroniske smerter, så er der også flere forskellige andre fordele ved at rejse sig op en gang imellem. Du får sat gang i blodomløbet, energien og motivationen stiger, og du forbrænder også flere kalorier end når du bare sidder ned.

 

Du kan se hele vores udvalg af hæve/sænke skriveborde her.

Det var kort om hvad ergonomi er og hvorfor det er så vigtigt. Hvis du har spørgsmål til nogle af vores ergonomiske møbler, eller andet du gerne vil vide mere om, så er du altid mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Det kan du gøre via chatfunktionen på vores hjemmeside, via mail på mail@jyskmobelfabrik.dk eller over telefon på 70 23 62 32. Vi glæder os til at høre fra dig!

Vi sidder klar

Ring og få et bedre tilbud

70236232
Kundeservice
Mail for tilbud:mail@jyskmobelfabrik.dk