Sådan indretter du et hyggeligt spiseområde

Spiseområdet i hjemmet er muligvis det vigtigste sted i hjemmet. Der er ihvertfald kun få steder, hvor vi bruger mere tid end ved spisebordet. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at man tænker grundigt over indretningen ved spisebordet og omgivelserne omkring spisebordet. Målet er naturligvis at skabe et hyggelig og indbydende spiseområde, hvor familie og venner kan have en masse fantastiske stunder og skabe uforglemmelige minder.

 

Det sætter både krav til spisebordet, spisestuestolene og hele indretningen i spisestuen. Derfor giver det god mening, at bruge lidt tid på at planlægge indretningen af spisestuen. 

 

Skal du til at indrette spisestuen hjemme hos dig? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Her vil vi nemlig komme med nogle gode råd til hvordan du skaber et hyggeligt spiseområde.

Hvor stort skal spisebordet være?

Først og fremmest, så er det vigtigt, at vælge det rigtige spisebord. Her er det første du skal finde ud af naturligvis; hvor stort skal spisebordet være? Har du plads til et stort plankebord eller skal det være et lille firkantet bord? Du bør også overveje om du vil have et rundt eller firkantet spisebord – begge former for spiseborde har gode fordele i indretningen, så det kommer bare an på hvad du foretrækker og har plads til. Hvis du ofte har mange gæster på besøg, så er det også en god ide at overveje, om du skal have et udtrækkeligt spisebord, så du nemt og hurtigt kan øge bordets kapacitet, når der er gæster på besøg. Efter du ved hvor stort dit skrivebord skal være, så er næste spørgsmål naturligvis; hvordan skal det se ud? Der findes utallige mange forskellige designs, så her er det bare med at kigge alle de forskellige valgmuligheder igennem indtil du finder det helt perfekte design til dit hjem. Du kan f.eks. overveje om bordet skal være lavet af træ eller et andet materiale? Skal det være lyst eller mørkt?

 

Du kan se vores udvalg af spiseborde her.

Hvilke spisestuestole passer bedst ind i dit hjem?

Efter der er styr på spisebordet, så er næste spørgsmål naturligvis hvilke spisestuestole du skal have. Spisestuestolene er lige så altafgørende som spisebordet. De er selvfølgelig direkte nødvendige på grund af deres praktiske funktion. Derudover er det også vigtigt, at det er gode spisestuestole, som er behagelige og lægger op til at man kan sidde komfortabelt i mange timer af gangen.

 

Her kan du først og fremmest overveje hvor mange spisestuestole du har behov for. Herefter kan du overveje hvilken type spisestuestol du godt kunne tænke dig. Skal det være en spisestuestol med armlæn? Skal det være en spisestuestol med et højt ryglæn eller lavt? Når du har overvejet alle de praktiske dele af stolen, så er det på tide at tænke over stolens design. Det er naturligvis en smagssag, men det er altid en god ide, at tænke over hvordan spisestuestolen vil se ud ved siden af spisebordet.

 

Du kan se vores udvalg af spisestuestole her.

Husk på hyggen og alle de vigtige detaljer

Nu har du styr på de to essentielle dele af spiseområdet – spisebordet og de tilhørende spisestuestole. Der er dog mange andre ting, som er mindst lige så vigtige for at opnå et hyggeligt og indbydende spiseområde – de er måske endda endnu vigtigere. Det er alle de små ting, som måske ikke engang har en praktisk funktion, men er vigtige for stemningen i rummet.

 

Det gælder bl.a., at få en masse farver og forskellige materialer ind i hjemmet. Du kan få farver ind i spiseområdet på mange forskellige farver. Det kan være med et stort blødt tæppe, kunst på væggene, planter og ved at være kreativ, når du dækker bordet. 

 

Belysningen er også en af de ting, som du bør tænke over. Først og fremmest er det selvfølgelig en god ide, at finde en flot lampe der har et design, som bidrager positivt til indretningen. Derudover bør du dog også tænke over lysstyrken. Lyset bør ikke være for kraftigt, da det kan påvirke hyggen i rummet, men det bør heller ikke være for lyst.

 

Sidst men ikke mindst, så bør du også huske på alle de personlige genstande. De giver personlighed til atmosfæren, hvilket bidrager med enormt meget til hyggen i rummet. Det kan være ting som små nips børnene har lavet, familiebilleder eller andre ting, som får din families personlighed til at skinne igennem.

 

Du kan se vores udvalg af pynteting til hjemmet her.

Vi sidder klar

Ring og få et bedre tilbud

70236232
Kundeservice
Mail for tilbud:mail@jyskmobelfabrik.dk