Sådan skaber du en hyggelig stue

Uanset om du har en stor eller lille stue, så er stuen et af de vigtigste rum i hjemmet – hvis ikke endda det vigtigste. Stuen er et samlingspunkt i boligen, hvor man kan samles til hygge om aftenen, dele et glas vin med vennerne eller se fredagssjov med børnene. 

 

Man bruger altså meget tid i sin stue og typisk er det kvalitetstid der bruges i stuen, som er enormt vigtig for vores liv. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at du får indrettet stuen på en god måde, som lægger op til uforglemmelige aftener og gode minder.

 

Hvis du skal til at indrette din stue derhjemme, så er du også kommet til det helt rigtige sted. I denne artikel vil vi nemlig gå lidt i dybden med nogle af de vigtigste ting, som du bør tænke over, når du skal indrette din stue. Mange af os har en fuldstændig fast ide om hvordan stuen skal indrettes. Men det kan være en god ide, at udfordre denne ide lidt og tænke anderledes, da det kan åbne op for helt nye muligheder i stuen. Vi håber, at denne artikel giver dig inspiration til din indretning derhjemme – her er hvordan du skaber en hyggelig stue.

Farver, detaljer og vægdekorationer

Et af de helt store mål med stuen vil typisk være, og bør være, at skabe et utroligt hyggeligt rum. Det kan du opnå på flere forskellige måder.  Det er bl.a. en god ide, at tilføje noget personlighed til stuen. Det kan du gøre med familiebilleder, ved at have nips og andre dekorationer stående rundt omkring, samt med farver der udstråler god energi.

 

Gå efter, at stuen fortæller en masse omkring din familie, dine venner og steder, som i holder meget af. Det kan være ting i har købt med hjem fra ferier eller feriebilleder, osv. Alle disse forskellige små detaljer er enormt vigtigt for at skabe en fantastisk stemning i hjemmet.

Møblerne spiller en stor rolle

Når det så er sagt, så er der naturligvis heller ikke nogen tvivl om, at møblerne i stuen spiller en stor rolle for hvilken stemning der kommer til at være. Møblerne fylder meget og vil tage en stor del af opmærksomheden, så derfor har de også en stor effekt. Når du skal vælge møbler, så er der flere forskellige ting, som er en god ide at tænke over. 

 

Det første gode råde vil være, at du skal sørge for ikke at have for store møbler, eller for mange møbler, hvis du har en lille stue. Har du en stor stue, så kan det være en god ide, at dele stuen op i flere forskellige sektioner ved hjælp af møblerne. Fordelen ved små rum er, at de nogle gange kan være lidt nemmere at gøre hyggelige. Ved at dele den store stue op i mindre sektioner gør du det også langt nemmere, at opnå en hyggelig stemning i den store stue.

 

Et af de møbler der spiller en stor rolle i stuen er naturligvis sofaen. Her er det vigtigt, at du får valgt en god sofa, som du bliver glad for. Når du skal vælge sofa bør du bl.a. tænke over hvilken type sofa du er på udkig efter? Skal man kunne ligge og flyde i den? Eller skal man kunne sidde fast og oprejst i den? Hvilke materialer skal den være lavet af? Stof eller læder? Det er blot nogle af de ting du bør overveje, når du skal vælge sofa.

 

Du kan se vores udvalg af sofaer her.

Overvej temaet for din stue

Hvis du har svært ved at komme i gang, så kan det være en god ide, at tænke over temaet for din stue. Her skal du ikke være bange for at vælge et tema, da det jo stadig altid vil være dig der styrer indretningen i stuen. Det at vælge et tema kan dog gøre det væsentligt nemmere at holde en rød tråd, samt væsentligt nemmere bare at komme i gang med selve indretningen.

 

Det kan være, at du vil tage udgangspunkt i en bestemt farve. Det kan også være, at der er en stil, som skal være temaet for din stue. Det kan f.eks. være den nordiske stil eller en minimalistisk moderne stil? Der findes utroligt mange forskellige stile, så det er bare med at gå på opdagelse på internettet indtil du finder en stil, som er perfekt til din stue.

 

En ting der altid er en god ide, at bruge meget tid på er farvepaletten du vil have i stuen. Farverne har en stærk effekt på den overordnede stemning i stuen, og farve kan endda have en effekt på dit humør, så det er altid en meget god ide, at tænke grundigt over hvilke farver du vil have i stuen.

En stue, som du elsker at være i

Det absolut vigtigste med indretningen af din stue er, at du får skabt en stue, som du elsker at være i. Din stue, og dit hjem, skal som helhed gøre dig glad, skabe rammerne for uforglemmelige minder og give dig energi. 

 

Derfor er det også vigtigt, at få minimeret elementer i stuen, som kan suge energi. Her er den største energidræner rod. Når der ligger ting og tøj hulter til bulter, så har det bare en enormt energi drænende effekt. Derfor er det altså altid en god ide, at finde fast pladser til dine ting, samt at rydde op på fast basis.

 

Udover det, så er det bare med at få så mange ting ind i stuen der giver dig energi, som muligt. Det kan være utroligt mange forskellige ting og afhænger af din personlighed. Elsker du f.eks. klassisk musik? Så er en gammel pladespiller, samt en bunke vinylplader måske den perfekte mulighed for dig.

Vi sidder klar

Ring og få et bedre tilbud

70236232
Kundeservice
Mail for tilbud:mail@jyskmobelfabrik.dk