Sådan undgår du smerter i ryg, nakke og skuldre

Der er flere danskere der lever med smerter i ryg, nakke og skuldre end nogensinde før. Ifølge sundhedsstyrelsen lever mere end 850.000 danskere med lænderygsmerter og mere end en halv million med nakkesmerter. Hvis du lige nu lever med smerter i ryg, nakke eller skuldre, så kender du allerede til hvor store konsekvenser det kan have for din hverdag og din produktivitet. Har du ikke oplevet smerter endnu, så er denne artikel stadig relevant for dig, da det er mindst lige så vigtigt, at forebygge denne form for smerter.

Den stillesiddende livsstil

Det er altså utroligt mange, som døjer med disse former for smerter. Med hvad er årsagen til denne stigning i ryg, nakke og skuldersmerter? Der er naturligvis flere forskellige ting der kan være årsag til denne form for smerter, men en af de hyppigste årsager er, at vi sidder meget mere ned end vi tidligere har gjort. Stillesiddende arbejde kombineret med dårlige arbejdsstillinger kan hurtigt medføre smerter.

 

Næsten 40% af arbejdskraften, hvilket svarer til tæt på 800.000 danskere, sidder stille langt det meste af deres arbejdstid. Faktisk tre fjerdedele eller mere af deres arbejdstid. Der er stor sandsynlighed for, at denne stillesiddende arbejdsdag medfører smerter. Heldigvis, så er der flere forskellige ting, som du kan gøre for at minimere chancen for, at du kommer til at opleve smerter.

Ergonomiske kontorstole og bevægelse

Med den type arbejde vi udfører i nutidens digitale verden, så kan vi nok ikke helt undgå, at vi sidder meget ned. Derfor er løsningen altså ikke, at vi bare stopper med at sidde ned. I stedet bør man tænke over hvordan man sidder ned. Her er det specielt en god ide, at købe en ordentlig kontorstol, der er ergonomisk og sikrer, at du sidder på den bedst mulige måde.

 

Vi har et bredt udvalg af gode og ergonomiske kontorstole, som kan give dig en optimal arbejdsstilling. Du kan se hele vores udvalg af ergonomiske stole her.

 

Selvom vi ikke helt kan undgå at sidde ned i løbet af vores arbejdsdag, så er det dog en god ide, at forsøge på at minimere hvor meget vi sidder ned. I takt med at vi sidder ned så meget som vi gør, så svækker det vores led og muskler. Derfor er det først og fremmest en god ide, at dyrke motion i fritiden. Det er dog ikke nok. Når vi arbejder otte timer om dagen, så er det også vigtigt, at få bevægelse ind i arbejdsdagen. Du kan f.eks. købe et hæve/sænke bord, så du kan rejse dig op en gang imellem. Du kan også gøre det til en vane, at gå rundt, når du snakker i telefon. Eller generelt bare andre ting, som kan minimere hvor meget du sidder ned uden at påvirke din produktivitet.

Gode råd til at undgå smerter

Her er en række gode råd, som du kan følge for at undgå smerter.

1. Bevæg dig

Et af de vigtigste råd er, at du tænker over at få bevægelse ind i din arbejdsdag. Gør det til en vane, at gå rundt, når du har mulighed for det.

2. Tænk over dine arbejdsstillinger

En af de største årsager til smerter er, at man sidder i en dårlig stilling i for lang tid af gangen. Den nemmeste måde at undgå dette på er ved hyppigt at skifte mellem forskellige stillinger.

3. Undgå at sidde med bøjet nakke

I takt med at vi alle sammen bruger vores tablets, mobiler og computere hele dagen lang, så bruger vi også en kæmpe andel af vores dag med bøjet nakke. Det resulterer hurtigt i smerter og komplikationer. Derfor er det vigtigt, at du tænker over, at løfte hovedet, trække dine skuldre tilbage og rette kroppen op. Et godt råd er, at du har din computerskærm i en tilpas højde, så du ikke kigger nedad, når du sidder ved dit skrivebord.

4. Overvej at anskaffe et hæve/sænke skrivebord

Et hæve/sænke skrivebord giver dig mulighed for, at hæve dit skrivebord, så du kan stå op uden at skulle forlade skrivebordet. Det er altså en meget effektiv måde, at reducere hvor mange timer du sidder ned om dagen uden at det påvirker hvor meget arbejde du kan få lavet på computeren.

 

Du kan se hele vores udvalg af hæve/sænke skriveborde her.

5. Din kontorstol er altafgørende

Som tidligere beskrevet, så er den kontorstol du sidder i altafgørende. Sørg for, at du har en ergonomisk og komfortabel kontorstol.

 

Du kan se hele vores udvalg af kontorstole her.

6. Husk at holde pauser

Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt, at holde pauser fra computeren og fra at sidde ned. På den måde får både din hjerne og din krop tid til at slappe af.

 

Vi sidder klar

Ring og få et bedre tilbud

70236232
Kundeservice
Mail for tilbud:mail@jyskmobelfabrik.dk