Sofaguide: Gode råd til køb af den rigtige sofa

Er du på udkig efter en ny sofa til dit hjem? Så er du kommet til den helt rigtige artikel! Her vil vi nemlig gå igennem en række gode råd til dig, som skal ud at købe ny sofa. 

 

Det at købe ny sofa er en stor beslutning. Det er for det meste flere tusinde kroner der er tale om, og derfor vil man naturligvis også gerne sikre sig, at man tager den rigtige beslutning, når man vælger sin sofa. Derudover fanger sofaen meget opmærksomhed i rummet og danner en af de vigtigste rammer i hjemmet. Sofaen er nemlig der vi sidder fredag aften og ser film, der vi hygger når der er venner på besøg, osv. 

 

Hvis overvejer at købe en ny sofa, så giver vi dig her nogle gode råd til køb af den rigtige sofa til dit hjem.

Gode råd til valg af den perfekte sofa

1. Hvor stor må sofaen være og hvor skal den stå?

Først og fremmest, så bør du beslutte dig for hvor sofaen skal stå og hvor stor den skal være. Det er den basale viden, som du skal have styr på inden du begynder at tænke på alle de lidt mere spændende aspekter af sofaen. Det kan være, at der er et meget logisk sted, hvor sofaen bare skal stå. Det kan f.eks. være, hvis du bor i en mindre lejlighed – så er der måske ikke så mange forskellige muligheder. Har du en stor stue, så kan det være lidt mere svært, at finde frem til det bedste sted at stille sofaen. Du kan overveje om sofaen skal stå op af en væg eller om den skal fungere som en rumdeler. Du kan også tænke over lysindfald. Er det vigtigt, at sofaen ikke står i solen, fordi solen kan blænde dig eller fordi sofabetrækket kan falme? Eller er det ikke et problem?

 

Hvis du har en ide til hvor sofaen skal stå, så kan du bruge malertape på gulvet for at få en bedre visuel forståelse for hvordan det vil se ud og hvor meget den vil fylde.

2. Hvilken type sofa er du på udkig efter?

Det er også vigtigt at overveje hvilken type sofa du er på udkig efter. Her kan du f.eks. overveje hvordan du vil bruge sofaen. Er det bedst, hvis man kan sidde oprejst i sofaen? Eller skal det være en sofa, som man virkelig bare kan slænge sig i? Eller måske en sofa, som gør begge dele mulig? Den bedste måde at finde frem til hvilken sofa der giver mening for dig er at overveje, hvordan du egentligt normalt bruger din sofa.

3. Hvilket materiale skal sofaen være lavet af?

Du bør også overveje om der er et materiale, som du foretrækker. Det vil naturligvis afhænge af sofaens overordnede udtryk, men derfor kan det stadig være, at der er et specifikt materiale, som du foretrækker. Sofaer kan være betrukket i mange forskellige materialer, men langt de fleste er enten lavet i stof eller læder. Først og fremmest bør du overveje hvad du helst vil have. Derfor bør du tænke over hvordan sofaen bliver brugt i hverdagen. Har du dyr der løber rundt i sofaen? Så er læder måske ikke super oplagt. Har du børn der spilder en masse i sofaen? Så er læder måske nemmere at vedligeholde. Der kan være mange forskellige faktorer og det kommer an på hvordan din specifikke livssituation er, men det er vigtigt, at du overvejer det.

4. Hvilken farve skal den være?

En af de lidt sjovere ting du skal overveje er hvilken farve sofaen skal være. Først og fremmest er det naturligvis bare et spørgsmål om hvilken farve du personligt foretrækker. Elsker du sorte sofaer? Eller farverige sofaer? Eller en elegante sofa i brun læder? Det er dog ikke kun et spørgsmål om det visuelle. Der er nemlig også et praktisk aspekt over hvilken farve sofaen er. Har du f.eks. en hund der fælder mange hvide hår? Så er en sort stof sofa måske ikke så oplagt, da den konstant vil være fyldt med de hvide hår. 

 

Det er en god ide, at tænke det praktiske ind over det, men vigtigst af alt er naturligvis, at du finder en sofa, som du synes er smuk og passer perfekt ind i dit hjem.

5. Er praktisk opbevaring vigtigt for dig?

Sidst men ikke mindst, så anbefaler vi også, at du overvejer om det er vigtigt, at sofaen kommer med smart praktisk opbevaring. Hvis du har masser af opbevaringsplads hjemme ved dig, så er det måske ikke nødvendigt. Men hvis du bor i en mindre lejlighed, så kan en sofa med opbevaringsplads være en kæmpe hjælp. Det er en smart og elegant måde, at tilføje en masse opbevaringsplads til boligen.

 

Se vores udvalg af sofaer her.

Vi sidder klar

Ring og få et bedre tilbud

70236232
Kundeservice
Mail for tilbud:mail@jyskmobelfabrik.dk