Tips og tricks til når du skal indrette din café

Når man skal drive en café, så er det altafgørende, at skabe den rette atmosfære. Det er vigtigt både for at tiltrække nye kunder, at få kunder til at komme tilbage, samt til markedsføring. Derfor kommer vi her med en række gode tips til, hvordan du kan skabe en fantastisk atmosfære i din café.

1. Hvordan skaber man en fantastisk atmosfære?

Det er altså vigtigt, at skabe en unik atmosfære. Men hvordan gør man så det? Desværre, så er der ikke bare en gylden opskrift på den perfekte indretning, som der er med en god salat. Hver eneste café er forskellig og har forskellige visioner for hvad de vil opnå med indretningen og derfor er det ikke bare sådan lige til. Det endelige mål bør dog være, at skabe en atmosfære som giver gæsterne lyst til at blive længere, samt at komme igen senere. Der er mange aspekter af at skabe en fantastisk atmosfære – pladsfordelingen, møblerne, dekorative genstande, belysningen, osv.

 

Du kan se alle vores café møbler her.

 

2. Hvordan skal pladsfordelingen være i caféen?

En ting der er vigtig, at overveje inden man overhovedet går i gang med at købe møbler, er pladsfordelingen i caféen. Igen er det naturligvis også forskelligt fra café til café. Der er dog en generel tommelfingerregel, som siger, at baren og spiseområdet bør være 60%, mens køkken og opbevaring optager de sidste 40%. Du skal dog naturligvis ikke hænge dig fuldstændigt op på disse tal – det kommer enormt meget an på den specifikke café du har.

 

3. Tænk på den samlede oplevelse

Vi nyder og spiser mad med mange andre sanser end bare vores smagsløg. Derfor er det også vigtigt, at du tænker på den samlede oplevelse, som din café ønsker at give gæsterne. Skal det være en meget afslappet oplevelse? En luksuriøs oplevelse? Eller noget helt andet? Inden du går i gang med indretningen, så bør du have en 100% klar ide over hvordan den overordnet stemning og atmosfære skal være i caféen.

 

4. Samspil mellem caféen og menukortet

Et godt råd er også, at skabe et sammenspil mellem menukortet og caféens indretning. Menukortet måske godt bare kan virke som et lille praktisk kort, men det spiller en stor rolle i gæsternes førstehåndsindtryk af caféen. Du kender sikkert til det, at gå ind på en café og så imponerer menukortet bare ikke. Ud over at menukortet skal være godt i sig selv, så skal det passe til den samlede oplevelse, som du forsøger at skabe i caféen.

 

5. Tænk grundigt over møblerne og belysningen

Efter du har styr på den samlede oplevelse du vil skabe, pladsfordelingen og helt generelt visionen for din café, så er møblerne og belysningen i caféen afgørende. Møblerne er vigtige af flere forskellige årsager. De spiller både en praktisk funktion, da stolene, sofaerne eller bænkene naturligvis skal være komfortable for gæsterne. Bordene skal være af den rigtige størrelse. Derudover skal møblernes farver, materialer og designs dog også passe til den stemning du forsøger på at skabe.

 

Det samme gælder for belysningen. Belysningen er ekstremt vigtig for stemningen. Hvor kraftigt skal lyse være? Skal der være en dæmpet belysning, som skaber en afslappet og hyggelig stemning? Eller skal der være lyst og lidt mere formelt? Det er ekstremt vigtigt, at du tænker grundigt over belysningen.

 

6. Er der mulighed for udendørsservering?

Når vejret begynder at blive godt udenfor, så er der ikke noget bedre end at sidde udenfor og nyde solen. Hvis der er mulighed for at skabe en udendørsområde ved din café, så er det bare med at udnytte det – specielt om sommeren. Det ser både godt ud for din café, at der er en masse fyldte borde udenfor i solen, men derudover øger det også bare din kapacitet og dine mulighed for at skabe omsætning.

 

Ang. udendørsområdet kan du også overveje om der skal være ting som parasoller, der kan beskytte mod solen, vægge der kan holde vinden væk eller varmemaskiner til om aftenen.

 

7. Hvilken overordnet stil skal caféen følge?

Det er også en god ide, at tænke over hvilken overordnet stil din café skal følge og så følge den stil hele vejen igennem caféen, så der er en rød tråd. Skal der generelt set være en nordisk stil i caféen? Eller vil du gerne opnå en retro-stil? Eller et topmoderne udtryk? Uanset hvad, så er det en god ide at vælge en overordnet stil.

Vi sidder klar

Ring og få et bedre tilbud

70236232
Kundeservice
Mail for tilbud:mail@jyskmobelfabrik.dk